Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merakla beklenen tercih sonuçları, 22 Temmuz Pazartesi günü adayların erişimine açıldı. Binlerce öğrenci, yaptıkları tercihler doğrultusunda hangi ortaöğretim kurumuna yerleştiğini öğrenmek için sonuçları incelemeye başladı. Açıklanan tercih sonuçlarıyla birlikte 2024 LGS boş kontenjanlar ve taban puanları da belirlenmiş oldu.

2024 LGS Boş Kontenjanlar ve Taban Puanları

MEB'in açıkladığı tercih sonuçlarıyla birlikte adaylar, tercih ettikleri okullarda oluşan boş kontenjanları ve bu okulların taban puanlarını da öğrenebilecekler. Bu bilgiler, öğrencilere ikinci nakil tercihlerini belirleme sürecinde önemli bir yol gösterici olacak.

AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025 AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025

LGS 1. ve 2. Nakil Tercihleri Ne Zaman Alınacak?

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, herhangi bir okula yerleşemeyenler veya yerleşmek istedikleri okulu değiştirmek isteyenler için nakil süreçleri başlayacak. İşte nakil tarihleri:

22-26 Temmuz 2024: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
29 Temmuz 2024: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
29 Temmuz-2 Ağustos 2024: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
05 Ağustos 2024: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
Bu tarihler arasında adaylar, MEB'in resmi web sitesi üzerinden tercih başvurularını gerçekleştirebilecekler. Nakil süreci, öğrencilerin istedikleri okula yerleşme şansını artırmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Editör: Havva Andırır