Bayram coşkusunun başlamasına sayılı günler kala, arefe günü hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Özellikle özel sektör çalışanları, 15 Haziran Cumartesi gününün tatil olup olmadığını ve eğer tatilse nasıl bir uygulama olduğunu merak ediyorlar. İşte, arefe günü hakkında bilinmesi gerekenler:

Arefe Günü: Hafta Sonuna Denk Geldiği İçin Ekstra Tatil Değil

Bu yıl Kurban Bayramı 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında kutlanacak. Ancak bayramın başlamasından önceki gün olan arefe günü, 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. Bu durumda, arefe günü hafta sonuna denk geldiği için ekstra tatil olarak kabul edilmiyor.

Arefe Günü Tatil Değil, Yarım Gün Çalışma İmkanı

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Özel sektör çalışanları için arefe günü tam bir tatil günü olmamakla birlikte, yarım gün olarak değerlendiriliyor. Yani özel sektörde çalışanlar, arefe günü sabah saatlerinde işe giderek yarım gün çalışma imkanına sahipler. Öğleden sonra ise tatil başlıyor.

Yarım Gün Mesai Ücreti Uygulaması

Özel sektörde çalışanlar, arefe günü sabah işe gitmek zorunda olduklarından dolayı yarım gün mesai ücreti alıyorlar. Bu uygulama, çalışanların arefe gününde de bir kayıp yaşamamalarını sağlıyor ve bayram öncesi hazırlıklarını yapmalarına imkan tanıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız