Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu yıl KPSS Ortaöğretim sınavı, Türkiye genelinde 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'daki sınav merkezlerinde yapılacak. 1 milyon 864 bin 867 adayın başvurduğu sınav, birçok aday tarafından merakla bekleniyor.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman Başlayacak ve Ne Zaman Bitecek?

2024 KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Sınav, toplamda 130 dakika sürecek olup, saat 12.25’te sona erecek. Bu süre zarfında adaylar, genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 120 soruyu yanıtlayacaklar.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Süresi Nedir?

Sınav süresi toplamda 130 dakika olarak belirlenmiştir. Bu süre, adaylara soruları cevaplamaları için yeterli zaman sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar için ise ilave olarak 30 dakika süre tanınacaktır.

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları, ÖSYM tarafından 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, sınav performanslarını öğrenme fırsatı bulacaklar.

Kpss11

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Ne Kadar Süre Geçerli?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Bu süre zarfında liselerden mezun olan ya da sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek adaylar, KPSS Ortaöğretim sonuçlarını kullanarak kamu personeli olarak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Editör: Mehmet Çetil