KPSS lisans sonuçları nihayet açıklandı. Temmuz ayında gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavlarının sonuçları, adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM, sonuçları bugün duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarına nasıl ulaşabileceklerini ve detayları nasıl görüntüleyebileceklerini öğrenmek istiyor. İşte, 2024 KPSS Lisans sonuçlarına erişim hakkında bilmeniz gerekenler...

KPSS 2024 Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

KPSS Lisans sınavlarının sonuçları, 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testleri ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılan Alan Bilgisi sınavları ve 4 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için açıklandı. ÖSYM, sonuçların duyurulmasının ardından bazı soru kitapçıklarındaki hataları düzeltti ve itirazları bilimsel açıdan inceledi. Bu süreçte, bazı soruların iptal edilmesine ve cevap anahtarlarının güncellenmesine karar verildi.

KPSS Sonuçları Nasıl Görüntülenir?

KPSS lisans sonuçlarına erişmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesindeki sınav sonuçları görüntüleme ekranı kullanılmaktadır. Sonuçları görüntülemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

ÖSYM’nin Resmi Web Sitesine Giriş Yapın: ÖSYM sonuç ekranına buradan ulaşabilirsiniz.
T.C. Kimlik Numaranızı ve Aday Şifrenizi Girin: KPSS sonuçlarını görüntülemek için T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir.
Sonuçları İnceleyin: Giriş yaptıktan sonra, KPSS Lisans sınav sonuçlarınızı ekrandan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

KPSS 2024 Sınav Takvimi ve Gelecek Sınavlar

KPSS sınav takvimine göre, önümüzdeki sınavlar şu şekildedir:

KPSS Ön Lisans Sınavı: 1 Eylül 2024
KPSS Ortaöğretim Sınavı: 15 Eylül 2024
KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül 2024

Adaylar, KPSS sonuçlarını kontrol ettikten sonra, sınav tarihleri ve başvuru süreçleri hakkında güncel bilgileri ÖSYM'nin resmi web sitesinden takip edebilir. 

Editör: Havva Andırır