KPSS 2024 sonuçlarının açıklanmasının ardından, polislik alımları için taban puanları ve başvuru şartları adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Polislik başvuruları için gereken taban puanlar ve puan türleri hakkında bilgiler şu şekildedir:

2024 KPSS Polislik Taban Puanları Açıklandı mı?

2024 KPSS sonuçları açıklandı ancak polislik için kesinleşmiş taban puanları henüz ilan edilmedi. Polislik başvuruları için EGM tarafından yapılacak olan duyuruların, taban puanlarına ilişkin detayları içerip içermediği merak edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, polislik alımları için taban puanları ÖSYM ve EGM tarafından resmi olarak duyurulacaktır. Adayların, bu duyuruları takip etmeleri önemlidir.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Polislik Başvuruları Hangi Puan Türüne Göre Yapılıyor?

Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. Bu puan türü, genel yetenek ve genel kültür testleri ile eğitim bilimleri sonuçlarını içerir. POMEM ve PAEM başvuruları için KPSS P3 puan türünden belirli bir minimum puanın alınması gerekmektedir. Lisans mezunları için genellikle en az 60 puan alınmış olması beklenir.

2024 KPSS Polislik Başvuru Şartları

Polislik başvuruları için adayların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Lisans mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
KPSS P3 puan türünden Bakanlıkça belirlenen taban puanı veya üzerinde puan almak,
18 yaşını tamamladıktan sonra yaş düzeltmesi yapılmışsa, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak,
Kadınlarda 162 cm, erkeklerde 167 cm’den kısa boylu olmamak ve BMI (beden kitle endeksi) 18-27 arasında olmak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Sağlık durumu açısından belirlenen koşulları taşımak,
Belirli suçlardan mahkum olmamak ve genel ahlaka aykırı fiillerde bulunmamış olmak.

POMEM ve PAEM Başvuru Süreci

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) başvuruları için adayların KPSS P3 puan türünde yeterli puanı alması ve yukarıda belirtilen diğer şartları sağlaması gerekmektedir. Başvuru süreci ve detayları, EGM tarafından yapılacak resmi açıklamalarla adaylara duyurulacaktır.

Editör: Havva Andırır