Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans alan bilgisi sınavlarına dair detaylar netleşti. Adaylar, mezun oldukları alanlara göre düzenlenen sınavlara katılacaklar.

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Sınav Tarihleri ve Saatleri

KPSS alan bilgisi sınavları, 20 Temmuz Cumartesi ve 21 Temmuz Pazar günleri gerçekleştirilecek. İlk gün, 20 Temmuz Cumartesi sabah saat 10:15'te başlayacak olan sınavda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi alanlarda sorular yer alacak. Aynı günün ikinci oturumu ise saat 14:45'te Hukuk, İktisat ve Maliye alanlarında gerçekleşecek.

İkinci gün olan 21 Temmuz Pazar günü ise saat 10:15'te İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanlarında sınav yapılacak.

Kimler Katılabilir?

KPSS alan bilgisi sınavlarına, mezun oldukları lisans veya lisansüstü programının alanına göre kayıt yaptıran adaylar katılabilir. Her bir sınav oturumu, ilgili alana ait bilgi ve becerileri ölçmeyi amaçlar ve bu doğrultuda sorular hazırlanır.

Sınav Sonuçları ve Erişim Tarihi Nedir?

2024 KPSS lisans (Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), Alan Bilgisi sınavları ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları, 23 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak. Bu tarih, adayların sınav performanslarını ve başarılarını öğrenmeleri için belirlenmiştir.

Editör: Havva Andırır