Kadirli ilçesine atanan Kaymakam Erdinç Dolu’nun kim olduğu, mesleki kariyeri ve eğitimi merak ediliyor. Erdinç Dolu, Samsun doğumlu olup, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kaymakamlık görevleri yürütmüş bir mülki idare amiridir. İşte Erdinç Dolu'nun hayatı ve kariyeri hakkında detaylar...

Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında Ne Mezunu?

2 Ağustos 1978 tarihinde Samsun’da doğan Erdinç Dolu, ilk ve ortaöğrenimini Sinop’ta tamamladı. 2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İ.İ.B.F.) Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Dolu, mezuniyetinin ardından 2001 yılında askerlik görevini yerine getirdi. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayan Dolu, kamu yönetimi alanında derinlemesine bilgi ve beceriler kazandı.

Erdinç Dolu Kaymakamlık Görevine Nerede Başladı?

Erdinç Dolu, 2007 yılında Sinop Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. Bu başlangıç, onun kamu hizmetinde önemli bir yolculuğa çıkmasını sağladı. Kaymakamlık adaylığı sürecinde Nevşehir-Kozaklı, Samsun-Ayvacık ve Sinop-Türkeli ilçelerinde Vekil Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Bu ilçelerde yaptığı çalışmalar, onun mesleki deneyimlerini pekiştirmesine katkıda bulundu.

Erdinç Dolu İngiltere'de Aldığı Eğitim ve TODAİE Mezuniyeti

Erdinç Dolu, kariyerinde kendini daha da geliştirmek için bir yıl süreyle İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde dil ve kamu yönetimi eğitimi aldı. Bu eğitim, onun uluslararası yönetim anlayışı ve dil becerilerini güçlendirdi. Ayrıca, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) 42. Dönem “Kamu Diplomasisi Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan Dolu, kamu diplomasisi alanında da yetkinlik kazandı. TODAİE’de aldığı eğitimle kaymakamlık kursunu üstün başarı ile bitirerek, kaymakamlık görevine daha donanımlı bir şekilde hazırlandı.

Erdinç Dolu Evli mi Kaç Çocuğu Var?

Kaymakam Erdinç Dolu, kamu hizmetinde edindiği tecrübelerle Kadirli Kaymakamlığı görevine atandı. Nevşehir-Kozaklı, Samsun-Ayvacık ve Sinop-Türkeli ilçelerindeki görevlerinde gösterdiği performans, onun mesleki yetkinliklerini ve liderlik becerilerini pekiştirdi. Görev yaptığı her bölgede kamu hizmetlerine yönelik projeler geliştiren ve uygulayan Dolu, bölge halkıyla kurduğu güçlü iletişimle tanınmaktadır.

Kadirli'de Trafik Kazası: Otomobil Refüje Çarptı, 3 Kişi Yaralandı Kadirli'de Trafik Kazası: Otomobil Refüje Çarptı, 3 Kişi Yaralandı

Erdinç Dolu, mesleki kariyerinde gösterdiği başarılarla birlikte, özel hayatında da dengeyi korumayı başarmış bir isimdir. Şenay Hanım ile evli olan Kaymakam Dolu, ailesiyle birlikte yaşamını sürdürmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız