Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonki oyuncularından biri olan Joshua King, sezonun sonunda takımda kalmayacağını açıkladı. Peki, Joshua King kimdir? Fenerbahçe'den ayrılma kararı alan King, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar...

Joshua King’in Kişisel Bilgileri

Joshua Christian Kojo King, 15 Ocak 1992 tarihinde Norveç'in Oslo şehrinde dünyaya gelmiştir. Gambiyalı bir baba ve Norveçli bir annenin çocuğu olarak doğan King, Romsås banliyösünde büyümüştür. Futbol kariyerine yerel kulüp Romsås IL’de başlamış ve 15 yaşındayken Norveç’in köklü kulüplerinden Vålerenga'ya geçmiştir.

29832 G-1

Kariyerinin Başlangıcı ve İlk Transferler

Vålerenga'da oynarken birçok kez İngiliz ekibi Manchester United ile antrenmanlara çıkan King, UEFA kuralları nedeniyle 16 yaşına kadar kulüple sözleşme imzalayamamıştır. Chelsea, Sunderland ve Ipswich Town'dan deneme teklifleri almasına rağmen, Manchester United’a olan bağlılığı nedeniyle bu teklifleri reddetmiştir. 2008 yılında, Vålerenga'dan Manchester United'a transfer olmuştur.

Bologna-shakhtar donetsk maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? bologna-shakhtar donetsk maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Bologna-shakhtar donetsk maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? bologna-shakhtar donetsk maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Kulüp Kariyeri ve Kiralık Süreçler

Manchester United’daki ilk döneminin ardından, King çeşitli İngiliz kulüplerinde kiralık olarak forma giymiştir. Bu kulüpler arasında Preston North End, Borussia Mönchengladbach, Hull City ve Blackburn Rovers bulunmaktadır. Ocak 2013’te Blackburn Rovers ile kalıcı sözleşme imzalayan King, Mayıs 2015’te AFC Bournemouth’a transfer olmuştur.

Premier Lig ve Süper Lig Deneyimleri

Şubat 2021’de, son gün anlaşmasıyla Everton’a transfer olan King, Premier Lig’e geri dönmüştür. Aynı sezonun sonunda Watford’a transfer olmuş ve Temmuz 2022’de Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile anlaşmıştır. Fenerbahçe’deki performansı, sakatlıklar nedeniyle beklenen düzeyde olmamıştır.

Joshua King’in Fenerbahçe ve Sonrası

Fenerbahçe formasıyla istenen performansı sergileyemeyen King, takımın sezon sonunda ayrılacağını duyurmuştur. Joshua King’in futbol kariyeri, çeşitli kulüplerdeki tecrübeleri ve performansıyla dikkat çekmiştir. Şimdi ise yeni fırsatlar ve kulüpler için yoluna devam edecektir.

Editör: Mehmet Çetil