Acun Ilıcalı'nın Meritking açıklaması futbol dünyasında nasıl yankı buldu? Galatasaray’a yaptığı göndermeyle neyi kastetti? Acun Ilıcalı'nın Meritking açıklaması futbol dünyasında nasıl yankı buldu? Galatasaray’a yaptığı göndermeyle neyi kastetti?

Premier Lig'de geçtiğimiz sezon küme düşen Burnley'nin kadrosunda yer alan ve güçlü performansıyla dikkat çeken Sander Berge, Fenerbahçe'nin transfer radarına girdiği iddialarıyla gündemde. 26 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu, etkili sağ ayağı ve çok yönlü oyun tarzıyla Avrupa'nın birçok kulübünün de transfer listesinde yer alıyor.

Sander Berge Kimdir?

Norveç'in başkenti Oslo'da 14 Şubat 1998'de doğan Sander Berge, 1,95 cm boyuyla atletik yapısıyla bilinir. Kariyerine 2013-2014 sezonunda Asker'de başlayan Berge, Norveç futbolunda yetişti. Başarılı performansıyla dikkat çeken genç oyuncu, 2014-2015 sezonunda Valerenga'ya transfer oldu ve burada kendini gösterdi. Ardından Belçika'nın Genk takımına transfer olan Berge, 2019-2020 sezonunda 25 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig ekibi Sheffield United'a geçti.

Kariyerindeki Yükseliş ve Premier Lig Deneyimi

Sheffield United formasıyla İngiltere'de gösterdiği performansla adından söz ettiren Sander Berge, 2023-2024 sezonunda ise Burnley'e transfer oldu. Premier Lig'de geçen sezon 37 maça çıkan Berge, 1 gol atıp 2 asist yaparak takımına katkı sağladı. Burnley ile 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan Berge, orta sahanın merkezinde ve ön libero olarak görev yapabilmesiyle de biliniyor.

Milli Takım Kariyeri ve Başarıları

Sander Berge, Norveç Milli Takımı formasını 46 kez giydi ve milli formayla uluslararası düzeyde tecrübe kazandı. Oyun zekası ve fiziksel üstünlüğüyle ön plana çıkan Berge, genç yaşına rağmen önemli bir kariyer ivmesi yakaladı.

Editör: Havva Andırır