Lawrence Bender, 17 Ocak 1957 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş bir film yapımcısıdır. Sinema dünyasında önemli bir figür haline gelmiş olan Bender, kariyerine 1992 yapımı “Reservoir Dogs” (Rezervuar Köpekleri) filmiyle büyük bir çıkış yakalamıştır. Quentin Tarantino’nun neredeyse tüm filmlerinin yapımcılığını üstlenen Bender, “Death Proof” (Ölüm Geçirmez) dışında kalan yapımların arkasındaki isimdir.

Bender, 1989 yılında Sam Raimi ve Bruce Campbell’ın başrollerini paylaştığı korku filmi “Intruder”ın yapımcılığını üstlenmiştir. Bunun yanı sıra “Good Will Hunting”, “The Mexican”, “An Inconvenient Truth”, “Kill Bill”, “Pulp Fiction” ve “From Dusk Till Dawn” üçlemesi gibi birçok başarılı filmde de yapımcılık yapmıştır. Sinema dünyasında hem yapımcı hem de oyuncu olarak geniş bir etki alanına sahiptir.

Lawrence Bender’ın Yaşı ve Kökeni Nedir?

Lawrence Bender, 17 Ocak 1957 doğumlu olup 67 yaşındadır. Amerikalıdır ve Hollywood'daki kendi yapım şirketi olan Lawrence Bender Productions’ın başındadır.

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi

Lawrence Bender’ın Kişisel Hayatı Hakkında Bilgiler Nelerdir?

Lawrence Bender, ilk olarak 1987 yılında, yönetmen ve yapımcı Jennifer Todd ile evlenmiştir. Çift, 1995 yılında boşanmıştır. Bender, boşanmanın ardından özel hayatını daha gizli tutmayı tercih etmiş ve mevcut eşi hakkında medyada fazla bilgi bulunmamaktadır.

Lawrence Bender, sinema dünyasında hem yapımcı hem de oyuncu olarak başarılı bir kariyere sahip olup, yaratıcı projeler ve televizyon dizileri üzerine çalışmalara devam etmektedir.

Editör: Mehmet Çetil