İstanbul Dahil 5 Kent İçin Çok Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu raporunu güncelledi ve İstanbul dahil 5 kent için sarı kodlu alarm verdi. İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Sinop ve Tekirdağ'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Narin Güran Soruşturmasında Çarpıcı İtiraf: "Salim Güran Beni Baskı Altına Aldı, Narin'i Görmedim" Narin Güran Soruşturmasında Çarpıcı İtiraf: "Salim Güran Beni Baskı Altına Aldı, Narin'i Görmedim"

Depositphotos 245217684 Stock Ph

Hava Durumu Tahminleri

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesi, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya'nın kuzeyi, Artvin, Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

977046 1-1

İstanbul'da Kuvvetli Yağış Uyarısı

İstanbul Valiliği, Meteoroloji’den gelen bilgilere dayanarak, İstanbul’un batı kesimlerinde (Silivri ve Çatalca) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bu yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

66B08F4E481B65014B08E87C

Trakya ve Karadeniz Bölgesi İçin Uyarılar

Meteoroloji radarı verilerine göre; Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sinop’un iç kesimleri ile Kastamonu’nun doğusunda da öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağış öngörülüyor. Bu bölgelerde de sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

185733

Prof. Dr. Orhan Şen’den Hava Durumu Değerlendirmesi

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün İstanbul’da öğlen saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtti. Şen, yağışların Batı Karadeniz, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Bilecik, Bolu ve Balıkesir’de görüleceğini söyledi. İstanbul’da bugün hava sıcaklığı 31 derece olacak. İzmir 35, Antalya 33, Ankara ise 34 dereceyi görecek. Bu hafta kuzey bölgelerde sıcaklık 1-2 derece düşecek, ancak Karadeniz kıyısı hariç yağmur beklenmiyor.

Musta Hortum Panigi 1722861606

Muş'ta Hortum Paniği

Muş’ta aniden başlayan hortum, 2 bin 600 rakımlı Kurtik Dağı bölgesinde inşaatı devam eden rüzgar enerjisi santrali (RES) şantiyesinde kısa süreli paniğe neden oldu. Hortum, şantiyede çalışan işçiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Şiddetli hortum sırasında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı ve işçiler çalışmalarına kaldıkları yerden devam etti.

66B0Ace2481B65014B08E9Ba

Meteoroloji’nin son dakika güncellemelerine göre, özellikle İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Sinop ve Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların sağanak yağışlara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. Sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması büyük önem taşıyor. Meteoroloji'nin uyarılarını takip etmek, can ve mal güvenliği açısından hayati önem arz ediyor.

-107

Editör: Ali Çakar