Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine atanan Dr. Maliki Ejder Batur, görevi önceki müdür Hacı Mehmet Güner'den devraldı. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından düzenlenen törenle göreve başlayan Batur, İstanbul'un çevre ve şehircilik alanında yeni dönem stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması sorumluluğunu üstlendi.

2024 Eylül Parçalı Ay Tutulması Ne Zaman ve Saat Kaçta Gerçekleşecek? Türkiye’den Parçalı Ay Tutulması İzlenebilecek mi? 2024 Eylül Parçalı Ay Tutulması Ne Zaman ve Saat Kaçta Gerçekleşecek? Türkiye’den Parçalı Ay Tutulması İzlenebilecek mi?

Kariyeri ve Eğitimi

1976 yılında İstanbul'da doğan Maliki Ejder Batur, aslen Erzurumlu bir ailenin çocuğudur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını 'Yapılarda Sismik İzolasyon' üzerine yaparak tamamlamış ve doktora derecesini 'Akıllı Kent Tasarım Sistemlerinin Pilot Ölçekte Uygulanabilirliği' başlıklı teziyle almıştır. Eğitim hayatının ardından özel sektörde ve kendi şirketinde yöneticilik yapmıştır.

Siyasi Kariyeri ve Sivil Toplum Çalışmaları

Maliki Ejder Batur, siyasi kariyerine AKP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı olarak başlamış ve Ümraniye Belediyesi'nde üç dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliği ve İBB İmar Komisyonu Başkanvekilliği gibi görevlerde bulunmuş, AKP İstanbul İl Yürütme Kurulu üyeliği yapmış ve yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Özel Hayatı

Maliki Ejder Batur, evli olup dört çocuk babasıdır. Aile yaşamını ve profesyonel kariyerini dengeleyen Batur, İstanbul'un şehir planlaması ve çevre politikaları konusunda tecrübe sahibi bir isim olarak bilinmektedir.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Yeni Dönem

Maliki Ejder Batur, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevinde, şehrin sürdürülebilir kalkınma ve çevre koruma hedeflerini ileriye taşıma vizyonuyla hareket edeceği belirtilmektedir. Batur'un göreve gelmesiyle birlikte, İstanbul'un şehirleşme ve çevre sorunlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirilmesi ve uygulanması beklenmektedir.

Editör: Havva Andırır