TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 200 TL'lik kağıt paraya dikkat çekerek, "Bugüne kadar bilgisi olmayan veya dikkat etmeyenler olabilir ama cebinizdeki 200 lira 2 bin lira değerinde olabilir" dedi. İşte detaylar...

Seri Numarasına Dikkat

İslam Memiş, TV100'deki yazısında, cebinizdeki veya cüzdanınızdaki paranın seri numarasını kontrol etmeniz gerektiğini belirtti. "TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI" yazısının ya da alt sol köşede 200 rakamının önündeki seri numarasının son 6 hanesi aynı ise o paranın değeri 2 bin lira olabiliyor.

8 Rakamının Önemi

Özellikle son altı rakamı 8’den oluşuyorsa daha şanslısınız. Memiş, 8 rakamının dünyada insanlar için anlamı olduğunu ve sonsuzluk sembolü olarak bilindiğini ifade etti. Numerolojiye göre 8 rakamı kariyer, para, güç ve başarı anlamına gelirken, Çin’de bu rakama özel bir ilgi gösteriliyor. 8'li rakamı olan paralara binlerce dolar ödeyebiliyorlar.

Solid Rakamlı Paralar

Memiş, sadece 200 TL’nin değil, doların da seri numarasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Eğer doların seri numarasının tüm hanesi 8 rakamdan oluşuyorsa, bu paranın değeri 5-6 bin dolar olabiliyor. 6 haneden oluşuyorsa 2-3 bin dolar değerinde olabiliyor. Bu paralar, "solid" olarak adlandırılıyor ve bu inanışlardan dolayı alınıp satılabiliyor.

Koleksiyoncular İçin Fırsat

Memiş, koleksiyoncular için 200 TL’nin sadece 200 TL olmadığını belirterek, bu işi yaparak zengin olan birçok kişi olduğunu ifade etti. Bundan sonra cebinizdeki paraların solid rakamlarına dikkat etmenin şanslı olmanıza katkı sağlayabileceğini söyledi.

Editör: Zeliha YAKUT