300 Bin TL Devlet Desteği ile Prefabrik Ev Sahibi Olmak Mümkün mü? Prefabrik Evlerin Fiyatları Hangi Koşullarda 269 Bin TL’ye Kadar Düşecek? 300 Bin TL Devlet Desteği ile Prefabrik Ev Sahibi Olmak Mümkün mü? Prefabrik Evlerin Fiyatları Hangi Koşullarda 269 Bin TL’ye Kadar Düşecek?

Finansal analist İslam Memiş, bayram tatili öncesinde piyasalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu. TELE1’de yayınlanan "Başka Sohbetler" programına konuk olan Memiş, çeşitli yatırım araçları hakkında bilgiler verdi ve yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

"Yatırım Tavsiyesi Değildir"

Memiş, konuşmasının başında söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti. Yatırımcıların, kendi finansal okuryazarlıklarını artırarak bilinçli kararlar vermelerinin önemine vurgu yaptı.

Çeşitli Yatırım Araçları

Memiş, yatırım araçlarının çeşitliliğine dikkat çekerek, “Yatırım araçlarına baktığımız zaman burada borsa, mevduat faizi, fonlar, altın ve gümüş gibi değerli metaller, kripto para piyasası var. Ancak bu çeşitlilik herkese hitap etmez. Herkesin vadesi, beklentisi, yaş ortalaması, geliri ve gideri farklıdır” dedi.

100 Bin Lirası Olanlar Ne Yapmalı?

Bir vatandaşın elinde 100 bin lira olduğunu varsayarak tavsiyelerde bulunan Memiş, “Eğer bir vatandaşımızın bugün 100 bin lira parası varsa ve bu parayı nasıl değerlendireceğini düşünüyorsa, en sağlıklı yapılması gereken şey, varlıklarını çeşitlendirmektir. Altın, gümüş, döviz ve borsada yükselişler bekliyorum. Ancak burada önemli olan paranın tek bir yatırım aracına yönlendirilmemesi, çeşitlendirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Çeşitlendirme Zarar Ettirmez

Memiş, yatırımın temel kurallarından biri olan çeşitlendirmenin önemine vurgu yaparak, “Varlıklarını çeşitlendiren yatırımcılar kesinlikle zarar etmez. Bu nedenle 100 bin lirası olan bir kişi, bu parayı tek bir yatırım aracına yatırmaktan kaçınmalı ve çeşitlendirmelidir” dedi.

Finansal Okuryazarlık Önemli

Memiş, her geçen gün finansal okuryazarlığın öneminin arttığını belirterek, “Herkesin finansal okuryazarlığını artırması gerekiyor. Yatırım kararlarını bilinçli bir şekilde alarak, uzun vadede kazançlı çıkmak mümkündür” şeklinde konuştu.

Editör: Zeliha YAKUT