Kanal D ekranlarında geçtiğimiz haftalarda başlayan "İnci Taneleri" dizisi, bu akşam yeni bölümüyle izleyicilerle buluşacak. Dizide, Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü, genç yetenekleriyle dikkat çekiyor. Peki, Hazar Ergüçlü kimdir ve kaç yaşındadır?

Selen Görgüzel estetik oldu sonra dansıyla ortalığı salladı, ilginç dansıyla binlerce yorum yağdı! Selen Görgüzel estetik oldu sonra dansıyla ortalığı salladı, ilginç dansıyla binlerce yorum yağdı!

HAZAR ERGÜÇLÜ KİMDİR?

1 Ocak 1992'de doğan Hazar Ergüçlü, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yaparak sanat hayatına adım atmıştır. İlk profesyonel deneyimini Derviş Zaim'in yönettiği "Gölgeler ve Suretler" adlı sinema filmi ile yaşamıştır. Ancak televizyonda daha geniş kitlelere ulaştığı projesi, 7 Eylül 2011'de başlayan "Kuzey Güney" dizisidir. Bu dizide "Simay Canay" karakterini canlandırmıştır ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. "Kuzey Güney", Haziran 2013'te final yapmıştır.

Di̇lber Gerçek Adı

Ardından 2013-2015 yılları arasında "Medcezir" dizisinde "Eylül Buluter" karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştır. "Analar ve Anneler" dizisinde "Kader" karakterini canlandırmış, 2016 yılında "Yüksek Sosyete" dizisinde "Cansu Koran" rolüyle başrol oynamıştır. 2017-2018 yılları arasında "Hayat Sırları" adlı dizide "Seher Kuzgun" karakterine hayat vermiştir. Oyunculuğu sadece televizyonla sınırlı kalmamış, sinemada da başarılı işlere imza atmıştır. 2017 yılında "Kar" filminde "Müzeyyen" karakterini canlandırmış, 2018'de ise Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Ahlat Ağacı" filminde "Hatice" karakterine hayat vermiştir.

Hazar Ergüçlü, kariyerine 2018 yılında "Dudullu Postası" dizisinde "Melis" karakteriyle devam etmiş, ardından Netflix'in orijinal yapımı "Hakan: Muhafız" dizisinde dört sezon boyunca "Zeynep Erman" karakterini canlandırmıştır.