HDP milletvekili Müslüm Doğan Kaç Yaşında Aslen Nereli, Ne İş Yapıyor?

Kariyeri ve Eğitim Hayatı: 15 Ekim 1959’da Sivas’ın Divriği ilçesinin Karakuzulu köyünde dünyaya gelen Müslüm Doğan, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden harita mühendisi olarak mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği görevlerinde bulunmuş, 2012 yılında buradan emekli olmuştur.

Müslüm Doğan'ın Sivil Toplum Çalışmaları

Müslüm Doğan, sivil toplum alanında da aktif bir isimdir. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Yönetim Kurulu üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev yapmıştır. Özellikle Alevilik konusundaki çalışmaları ve makaleleri ile tanınmaktadır​.

Müslüm Doğan'ın Siyasi Kariyer

Müslüm Doğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kuruluş sürecinde yer almış ve ilk Merkez Yürütme Kurulu üyeleri arasında bulunmuştur. 2015 yılında HDP’den İzmir 2. bölge milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. Aynı yıl, Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak atanmıştır. Ancak, Doğan 22 Eylül 2015 tarihinde, diğer HDP'li bakan Ali Haydar Konca ile birlikte görevinden istifa etmiştir​.

Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Müslüm Doğan'ın CHP'ye Katılımı

Müslüm Doğan, 2024 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı. Rozeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından bir grup toplantısında takdim edilmiştir. Doğan’ın CHP’ye katılımı, partinin genişleme ve farklı siyasi kesimlerden isimleri bünyesine katma stratejisinin bir parçası olarak görülmektedir .

Müslüm Doğan’ın Siyasi Pozisyonları

Önemli Görevler: Müslüm Doğan, HDP’de çeşitli önemli pozisyonlarda yer almıştır. Bu görevler arasında milletvekilliği ve bakanlık bulunmaktadır. HDP’nin politikalarında etkili bir isim olmuş ve özellikle kalkınma konularında görüşleri ile öne çıkmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız