2025'te Emekli Olanlar Neden Yüzde 30 Daha Az Maaş Alacak? Bu Düşüş Emeklilik Planlarını Nasıl Etkileyecek? 2025'te Emekli Olanlar Neden Yüzde 30 Daha Az Maaş Alacak? Bu Düşüş Emeklilik Planlarını Nasıl Etkileyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak üzere Londra'ya gitti.

AA'nın haberine göre, Şimşek'in yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştireceği bildirildi. Bu toplantılar, Şimşek'in Ekim 2023'te gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ikinci kez Londra'da düzenleniyor.

Mehmet Simsek Enflasyon Subat Ay

Şimşek'in Londra temasları 19 Haziran itibariyle başlayacak ve Cuma gününe kadar devam edecek. Bu süre zarfında yatırım bankaları JPMorgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılara katılacak olan Şimşek, yüzlerce yatırımcı ile bir araya gelecek. Toplantılarda portföy yatırımcıları, başlıca küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşları da bulunacak.

Chatham House2

Ayrıca, Şimşek'in düşünce kuruluşu Chatham House'un Londra Konferansı'na katılacağı Belirtildi.

Buradaki üst düzey katılımcılara Türkiye ekonomisindeki son dönem gelişmeleri ile ekonomi programı hakkında bilgi vereceği ifade edildi.

Queen Elizabeth I I At Chatham Ho

Bu toplantılar, Türkiye'nin ekonomik ve yatırım potansiyeli hakkında uluslararası yatırımcılara detaylı bir perspektif sunmayı amaçlıyor.

Editör: Ali Çakar