Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'da doğmuştur. Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde başlamış ve bir yıl araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Yüksek lisans eğitimini İngiltere'deki University of Exeter'de tamamlamıştır. Uluslararası finans ve ekonomi alanındaki kariyerine, Londra ve New York gibi şehirlerde çeşitli görevlerde bulunarak devam etmiştir.

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne mezunu? Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne mezunu?

Mehmet Şimşek’in Siyasi Kariyeri Nasıl Şekillendi?

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin siyasi yaşamında önemli roller üstlenmiştir. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili olarak görev yapmış, 24. Dönemde Batman Milletvekili olmuştur. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunmuş, 61 ve 62. Hükümetlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürütmüştür. 64 ve 65. Hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı yapmış, 67. Türkiye Hükümetinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini sürdürmektedir (2023 itibarıyla).

Mehmet Şimşek’in Önceki Görevleri Nelerdir?

Mehmet Şimşek’in kariyerinde önemli yer tutan görevler arasında:

1988 yılında Ankara Üniversitesi SBF'de Araştırma Görevlisi,
EtiBank'ta Ekonomist,
ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye üzerine Kıdemli Ekonomist,
Union Bank of Switzerland'ta Hisse Senedi Analizi Bölümü,
Deutsche Bank'ta Menkul Kıymetler Bölümü,
Merrill Lynch'te Akdeniz Bölge Sorumlusu ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanı olarak görevler bulunmaktadır.

Mehmet Şimşek’in Kişisel Hayatı Hakkında Bilgiler Nedir?

Mehmet Şimşek’in ilk eşi Annalise Granwald'dır; çift 20 Ocak 1999'da evlenmiş ve 23 Temmuz 2009'da boşanmıştır. Şimşek, şu an Esra Kara ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır