Futbol dünyasının genç yeteneklerinden biri olarak öne çıkan Jonathan Okoronkwo, kariyerindeki gelişmelerle dikkatleri üzerine çekiyor. İşte detaylarıyla Jonathan Okoronkwo'nun futbol hayatı:

Jonathan Okoronkwo Kimdir ve Nereli? 

Jonathan Okoronkwo, 13 Eylül 2003 tarihinde Nijerya'nın Calabar şehrinde doğdu. Şu anda 20 yaşında olan genç futbolcu, 1,75 metre boyundadır.

Hangi Mevkide Oynuyor ve Hangi Ayağını Kullanıyor?

Okoronkwo, Forvet - Santrafor mevkisinde görev yapmaktadır. Sağ ayağını kullanan futbolcu, hücum hattında etkili performansıyla bilinmektedir.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 2024-2025 sezonunda ne zaman, hangi gün ve saat kaçta oynanacak, TFF 6. hafta maç programı duyurusu Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 2024-2025 sezonunda ne zaman, hangi gün ve saat kaçta oynanacak, TFF 6. hafta maç programı duyurusu

Hangi Takımda Oynuyor?

Jonathan Okoronkwo, 1 Temmuz 2022 tarihinde FK Krasnodar takımına katılmıştır. Rusya'nın köklü kulüplerinden birinde forma giymekte olan genç oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecektir.

Piyasa Değeri Ne Kadar?

Jonathan Okoronkwo'nun piyasa değeri 300 bin Euro olarak belirlenmiştir. Transfermarkt verilerine göre, genç futbolcunun piyasa değeri bu seviyelerde seyretmektedir.

Kariyerinde Hangi Takımlarda Oynadı?

Futbol kariyerine Diamond Star Calabar ve Hope of Glory takımlarında başlayan Okoronkwo, daha sonra FDC Vista ve Botev Plovdiv gibi takımlarda forma giydikten sonra FK Krasnodar'a transfer olmuştur.

2023'te Hangi Takımda ve Hangi Forma Numarasıyla Oynuyor?

2023 yılı itibarıyla FK Krasnodar forması giyen Jonathan Okoronkwo, 85 numaralı formayı tercih etmektedir. Rusya'nın önemli futbol kulüplerinden birinde oynayan genç yetenek, performansıyla dikkat çekmektedir.

Futbol Kariyerine Ne Zaman Başladı?

Jonathan Okoronkwo, futbola başlangıcını Nijerya'da yerel takımlarda yapmıştır. Genç yaşlardan itibaren yeteneğiyle fark yaratan Okoronkwo, kısa sürede uluslararası arenada adını duyurmaya başlamıştır.

Editör: Havva Andırır