Mütebbel NEDİR, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Mütebbel NEDİR, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Kunefe Reels Yemekcom 1

1. Hatay Künefesi: Hatay'ı Hatay yapan en meşhur lezzet olan künefe, tel kadayıf, tuzsuz künefe peyniri ve tereyağ ile efsanevi bir tatlı. Dondurma veya muz ile servis edilir.

Firinda Kabak Tatlisi

2.  Kabak tatlısı : Hatay'a özgü kış kabağının kireçte dinlendirilip, şeker ile kaynatılmasıyla yapılan bu tatlı, ister sade ister tahinli olarak sunulur. Buzdolabında 6 aya kadar dayanır.

31443 H A T A Y

3. Hatay Tepsi Kebabı: Hatay'ın olmazsa olmazı tepsi kebabı, zırh kıyması, soğan, sarımsak ve biber ile hazırlanan doyurucu bir et yemeği. Tırnaklı pide veya lavaş ile sıcak servis edilir.

Hatay Kagit Kebabi Resimli Yemek Tarifi(12)

4. Hatay Usulü Kağıt Kebabı: Tepsi kebabına benzeyen bu lezzet, tek kişilik porsiyonlarda kağıtta pişirilir. Domates sosu içermez ve daha kurudur.

Fellah Kofte Yemekcom

5. Fellah Köftesi: Bulgur, irmik, domates ve biber salçası ile yapılan bu köfte, öğlen veya akşam yemeği için idealdir. Ispanaklısı da oldukça lezzetlidir.

5C73F0D167B0A925F834354D

6. Kaytaz Böreği: Yağlı hamurun kıyma ile şekillendirilmesiyle yapılan bu börek, taş fırında pişirilir. Yanında ayran çok iyi gider.

Img 8961

7. Katıklı Ekmek: Hatay'ın yöresel pizzası olarak da bilinen katıklı ekmek, çökelek, salça, soğan ve baharatlarla hazırlanan lezzetli bir seçenektir. Hem sıcak hem de soğuk olarak yenebilir.

Icli Kofte Yapimi

8. Hatay oruk Köftesi: Yapımı zahmetli olsa da tadına doyum olmayan bu köfte, kıyma, soğan ve baharatlarla doldurulmuş hamurdan oluşur. Haşlandıktan sonra kızartılır.

T25 Ispanakli Boraninin Yapil 951

9. Ispanak Borani: Ispanak, kıyma, yoğurt ve nohut ile yapılan bu sulu yemek, doğu bölgelerinde de sıkça tüketilir. Yanında patatesli köfte çok yakışır.

News 657Ff1659A7D8.Jpg

10. Hatay Bakla Ezmesi: Ortadoğu'nun en eski mezelerinden biri olan bakla ezmesi, tahin, limon suyu ve baharatlarla hazırlanır. Ilık veya soğuk olarak yenebilir.

Hazırlayan :Ayten ÇAKAR