Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Haniye’nin ölümünün Ortadoğu’daki kaosu daha da derinleştireceğini ifade etti. Bahçeli, “Haniye suikastinin çok boyutlu yansımaları ve operasyonel yankıları kaçınılmazdır” diyerek, uluslararası toplumun bu tür olaylara karşı daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti.

Suikastın Arka Planı ve Uluslararası Tepkiler Neler?

Bahçeli, Haniye’nin öldürülmesinin İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile eşzamanlı olduğunu vurguladı. Bahçeli, bu suikastın İsrail Başbakanı’nın ABD ziyaretinin ardından Tahran’da gerçekleşmesinin tesadüfi olmadığını ve terör eylemini düzenleyenlerin yanı sıra bu eyleme destek verenlerin de sorumluluk taşıdığını belirtti. Ayrıca, Ortadoğu’daki çatışmaların genişlemesinin toplu bir savaşın habercisi olabileceğini ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Toplum ve İslam Ülkelerine Çağrı

Bahçeli, İslam ülkelerinin bu durumu değerlendirmesi ve pasif kalmaktan vazgeçmesi gerektiğini savundu. Aksi halde, uluslararası ve insani değerlerin büyük bir tehlike altında olacağını belirtti. Bahçeli, İsmail Haniye’ye ve diğer Filistinli şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Filistin halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Editör: Mehmet Çetil