Manisa'nın Akhisar ilçesinde Sude Naz Atak’ı sokak ortasında darp eden tutuklu sanık Yılmaz Akman’ın tahliye kararına savcılık itiraz etti. Olay, 16 Ağustos'ta Paşa Mahallesi Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde meydana geldi. Akman, köye gitmeye ikna edemediği birlikte yaşadığı Sude Naz Atak’a sokak ortasında şiddet uygulamaya başladı. Saldırgan, yumruk darbeleriyle genç kadını yere düşürdü ve ardından eline geçirdiği metal bir fırça sapıyla saldırısını sürdürdü. Olay, çevredekilerin şaşkın bakışları altında gerçekleşirken, çiftin 3 yaşındaki oğlu da dehşete şahit oldu.

Çevredekiler Ne Yaptı?

Şiddet olayına çevredeki vatandaşlar başlangıçta müdahale edemedi. Sude Naz Atak, hamile olduğunu belirterek "İmdat" diye çığlıklar atarken, Akman şiddetini sürdürdü. Bir vatandaşın müdahale girişimi üzerine Akman, “Bırak lan” diye tepki gösterdi. Ancak sonrasında esnafın da destek vermesiyle saldırgan durdurularak Sude Naz Atak kurtarıldı. Çevredeki bazı vatandaşlar, saldırgan Yılmaz Akman’ı darp etmeye başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Akman’ı linç edilmekten son anda kurtardı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Umut Akyürek’in kızıyla ilgili ifşa videosuna gelen tepkilere nasıl yanıt verdi? Umut Akyürek, kızının bıçaklı saldırısında neler yaşadı? Umut Akyürek’in kızıyla ilgili ifşa videosuna gelen tepkilere nasıl yanıt verdi? Umut Akyürek, kızının bıçaklı saldırısında neler yaşadı?

Yılmaz Akman’ın Geçmişi Nedir?

Yılmaz Akman, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı ve ardından tutuklandı. Şiddet mağduru Sude Naz Atak hastaneye kaldırılarak başına 3 dikiş atıldı. Genç kadın tedavisinin ardından taburcu edildi ve hakkında koruma kararı çıkarıldı. Sude Naz Atak’ın şikayeti üzerine açılan soruşturmada, Yılmaz Akman’ın 18 suç kaydı bulunduğu ve haftada üç gün adli kontrol imzasına gitmek zorunda olduğu ortaya çıktı.

Hangi Davalar Açıldı?

Yılmaz Akman hakkında “kasten yaralama” ve “alenen hakaret” suçlarından dava açıldı. Davanın ikinci duruşması Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Akman, duruşmaya tutuklu bulunduğu Eskişehir'deki cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı. Şikayetçi Sude Naz Atak ve avukatları ile tanıklar salonda hazır bulundu.

1200Xauto (3)

Savcılık Neden İtiraz Etti?

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı, Yılmaz Akman’ın tahliye kararına itiraz etti. Savcılık, sanığın Sude Naz Atak’a karşı daha önce de şiddet uyguladığına dair 4 ayrı suç dosyasının bulunduğunu belirterek tahliyesinin tehlikeli olacağını savundu. Üst mahkeme itirazı kabul etti ve tahliye kararı geri çekildi. Akman’ın tutukluluk hali devam ediyor.

1200Xauto (2)

Sude Naz Atak Ne Dedi?

Kararla ilgili konuşan Sude Naz Atak, "Şu an çok mutluyum. Yılmaz'ın tahliye edilmesi benim ve çocuğum açısından iyi olmayacaktı. Daha önce de çocuğumun önünde defalarca şiddete maruz kaldım. Korkum, ölüm değil, çocuğumun annesiz büyümesi. Çünkü benden başka bakacak kimsesi yok. Kadına en ufak şiddet gösteren herkes ceza alırsa, kadın cinayetlerinde bir nebze de olsa düşüş yaşanır." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çetil