MHP Kocaeli İl Başkanı Nuri Demirbaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Nuri Demirbaş neden istifa etti? MHP Kocaeli İl Başkanı Nuri Demirbaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Nuri Demirbaş neden istifa etti?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı için hac ön kayıt sürecini duyurdu. İlk kez başvuracak olan vatandaşlar, 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Başvuruların bu süreçte yapılması gerekiyor.

Hac Ön Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Yeni kayıt yaptıracak adaylar için ön kayıt ücreti 750 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılabilir. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bulunmaktadır. Ön kayıt ücreti, hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılmalıdır.

66Af3581763F277308D9Fb9D

Kayıt Yenileme Süreci Nasıl İşleyecek?

2024 yılı hac kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen veya sırası geldiği halde hacca gidemeyenler için kayıt yenileme işlemleri yapılacak. Bu grup için kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılmayacak; ilgili vatandaşlar kayıtlarını kendileri yenilemek zorunda olacaklar. Kayıt yenileme işlemleri sırasında herhangi bir ön kayıt ücreti ödenmeyecek.

Çocuklar İçin Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen aileler, çocuklarının ön kayıtlarını belirlenen süre içinde gerçekleştirebilecekler. Çocukların ön kayıtları, ebeveynlerinin kura kat sayısını etkilemeyecek.

Grup Müracaatları Nasıl Yapılır?

Grup birlikteliği en fazla 7 kişi ile sınırlıdır. Akrabalık bağı bulunan kişiler, bu limitin üzerinde olan akrabalarını grup üyeleri arasında ekleyebilirler. Akraba bağı olmayanlar ise, grup halinde müracaat edebilir ve 7 kişiyi geçmemek şartıyla tek bir kura numarası ile kuraya katılabilirler.

Editör: Mehmet Çetil