Türkiye'de doğalgaz ve elektrikte farklı gelir grupları için farklı tarifeler belirleme planı üzerinde çalışıldığı öğrenildi. 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs'ta sona ermesinin ardından bu plan gündeme geldi.

DOĞALGAZ'DA YENİ DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?

Konuya ilişkin bilgi sahibi üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bir süredir farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor.

DOĞALGAZDA DÜŞÜK GELİRLİ HANELER KORUNACAK?

Yetkili, hükümetin bu plan ile düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını söyledi. Gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği de belirtildi.

DOĞALGAZ İNDİRİMİ NE ZAMAN BİTTİ?

Hükümet geçen yıl seçim öncesinde desteğini artırmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti. Bu uygulamanın 1 Mayıs'ta sona ermesi ve aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği tahmin ediliyor.

DOĞALGAZ İNDİRİMİ DEVAM EDECEK Mİ?

Yeni planın ne zaman uygulamaya konacağı ve detaylarının ne olacağı ise henüz belli değil. Yetkililerden konuya ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama gelmesi bekleniyor.

ÖGG 2024 sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı EGM nereden yapılır? ÖGG 2024 sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı EGM nereden yapılır?

Doğalgaz ve elektrikte farklı gelir grupları için farklı tarifeler belirleme planı, enerji fiyatlarının yüksek olduğu bir dönemde vatandaşları bir nebze olsun rahatlatabilir. Planın detayları ve uygulama tarihi ise merak konusu.