İsa Mesih Şahin, 1982 yılında Osmaniye'de doğmuş bir siyasetçidir. Eğitim hayatına Osmaniye'de başlayan Şahin, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için İstanbul'a yöneldi. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Şahin, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nde de eğitim aldı.

İsa Mesih Şahin'in Siyasi Kariyeri Nasıl Başladı?

İsa Mesih Şahin'in siyasi kariyeri 2003 yılında AK Parti Kadıköy Gençlik Kolları'nda başladı. Bu dönemde Kadıköy’de çeşitli görevlerde bulunan Şahin, 2014-2018 yılları arasında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Bu görev süresince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat gibi önemli isimlerle Kadıköylülerle buluşmalar düzenledi.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Şahin'in Spor ve Sivil Toplum Alanındaki Çalışmaları Nelerdir?

Üniversite yıllarında lisanslı futbolcu olarak tanınan Şahin, 2013-2015 yılları arasında Kadıköy-Kozyatağı İdman Yurdu Spor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. Ayrıca bir yıl süreyle Kızılay Kadıköy Şubesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Bu deneyimler, onun spor ve sivil toplum alanındaki etkinliğini artırdı.

Gelecek Partisi'nde Ne Tür Görevlerde Bulundu?

İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi'nin 152 kişilik Kurucular Kurulu'nda yer aldıktan sonra, 8 Ocak 2020 tarihinde İstanbul Kurucu İl Başkanlığı görevine getirildi ve bu görevde 3,5 yıl süreyle bulundu. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde İstanbul Milletvekili olarak seçilen Şahin, şu anda partisinin TBMM’de Grup Başkanvekililiği görevini yürütmektedir.

Kişisel Hayatı Nasıldır?

Evli olan İsa Mesih Şahin, Fatma Zehra ve Aliyar adında iki çocuk babasıdır. Şahin'in ailevi ve profesyonel hayatı, onu hem politikada hem de toplumsal alanda tanınan bir isim yapmıştır.

Editör: Havva Andırır