Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu Vefat Edeli 7 Sene Oldu. Barkın bayoğlu Kimdir? Nereli? Nasıl Öldü? Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu Vefat Edeli 7 Sene Oldu. Barkın bayoğlu Kimdir? Nereli? Nasıl Öldü?

Gazeteci Mehmet Mert Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Ne Mezunu, Evli mi?  Mehmet Mert'in Gazetecilik Kariyeri

Gazeteci Mehmet Mert Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

Gazeteci Mehmet Mert, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) başkanı ve gazete sahibidir. 12 Ekim 1969 yılında Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Polatköy'de doğan Mert, medya sektöründe uzun yıllara dayanan bir kariyere sahiptir. İşte Mehmet Mert’in hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler…

Gazeteci Mehmet Mert Ne Mezunu?

Mehmet Mert, 1987 yılında Arpaçay Lisesi'nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde eğitimine devam etti, ancak eğitimini tamamlamadan bıraktı. 1989-1991 yılları arasında askerlik görevini Ankara Mamak (Muhabere Taburu) ve Kırklareli (33. Piyade Tümeni Muhabere Çavuş) olarak yaptı.

Gazeteci Mehmet Mert Medya Sektörüne İlk Adımı Ne Zaman Attı?

Askerlik dönüşünde medya sektöründe çalışmaya başlayan Mert, 1991 yılında meslek hayatına Fırt dergisinde ara sıra karikatür çizerliği yaparak adım attı. 1992 yılında Hürbakış gazetesinde karikatür çizerliği için işe başladı ve burada sırasıyla Reklam Müdürlüğü, Çatalca Temsilciliği, Silivri Temsilciliği, Büyükçekmece Temsilciliği ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2001 yılında gazetenin sahip değiştirmesi sonucu istifa etti.

Gazeteci Mehmet Mert'in Haberdar Gazetesi ve Diğer Medya Çalışmaları

2001-2002 yılları arasında Doğan Haber Ajansı, CNNTürk, SHOW TV, Televole ve Tempo dergisi gibi önemli medya kuruluşlarında muhabirlik yaptı. 2002 yılının Ağustos ayında Haberdar gazetesini kurarak haftalık olarak yayın hayatına başlattı. Gazete, kısa sürede Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca ilçelerinde en çok okunan ve Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan alma hakkı kazanan ilk vasıflı gazete oldu.

Gazeteci Mehmet Mert'in Televizyon Programları ve STK Üyelikleri

Mehmet Mert, Trakya TV, Kanal9, Rumeli TV, Artıbir TV ve Kanal 7/24 TV gibi birçok televizyon kanalında "Mertçe Söyleşiler", "Yerel Gündem" ve "Yerel Panorama" isimli canlı tartışma programları yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

Gazeteci Mehmet Mert'in İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanlığı

Anadolu Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Mehmet Mert, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) kurucu yönetim kurulu üyesi olup, derneğin başkanlığını yapmaktadır. Gazetecilik, televizyonculuk ve yöneticilik alanlarında birçok ödül almış ve sarı basın kartı sahibidir.

Gazeteci Mehmet Mert Evli mi Kaç Çocuğu Var?

İstanbul'un tek günlük kent gazetesi olan ve resmi ilan yayınlama hakkı bulunan Gazetem İstanbul'un ortağıdır. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Mert, bir kız ve bir erkek çocuğu sahibidir.

Editör: Murat Serdar Yıldız