Mahmut Akten, 1967 doğumlu bir Türk ekonomist ve bankacıdır. Yatırım bankacılığı, sermaye piyasaları, özel sermaye ve global piyasalar konularındaki uzmanlığı ile tanınmaktadır.

Mahmut Akten Ne Mezunu?

Mahmut Akten, 1989 yılında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Eğitimine devam ederek 1993 yılında Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da Finans alanında yüksek lisans yapmıştır.

Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı? Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı?

Kariyer Geçmişi ve Görevleri

Mahmut Akten, profesyonel kariyerine 1989 yılında Türkiye İş Bankası'nda başlamıştır. 1994 yılında Merrill Lynch Türkiye'de çalışmaya başlamış ve burada Türkiye, Yunanistan, Orta ve Doğu Avrupa'daki yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları işlemlerinde bulunmuştur. 2001 yılında Deutsche Bank Türkiye'nin Yatırım Bankacılığı Bölümü Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmış, Halkbank, Petkim, Emlak Konut ve THY gibi önemli halka arz projelerinde liderlik etmiştir.

2013 yılında Garanti Bankası'na katılan Akten, Garanti Yatırım'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra Garanti BBVA bünyesinde Garanti Yatırım, Garanti Özel Bankacılık, Garanti Portföy Yönetimi ve Garanti Bankası İsviçre Şubesi gibi çeşitli birimlerde görev almıştır. 2021 yılında Garanti BBVA'nın Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: Havva Andırır