Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden Young Boys’a elenerek veda ettikten sonra, bu sezon yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi’nde de yeni bir format uygulanacak. Bu sezon lig aşamasında maç sayısı 6’dan 8’e çıkarılacak. Bu bağlamda Galatasaray, grup aşamasında toplam 8 maç oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde Nasıl Bir Format Uygulanacak?

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde uygulanan İsviçre modeli, her takımın daha fazla maç yapmasını öngörüyor. Yeni formatta, 36 takım 4 torbada yer alacak ve her torbada 9 takım bulunacak. Kura çekiminde her takım, kendi torbasından ve diğer torbalardan 2’şer rakip seçecek. Dolayısıyla, Galatasaray her torbadan iki rakiple karşılaşacak.

Galatasaray-2

Galatasaray’ın Muhtemel Rakipleri Kimler?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi 30 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Galatasaray’ın muhtemel rakipleri arasında Avrupa’nın önemli kulüpleri bulunuyor. İşte Galatasaray’ın karşılaşabileceği potansiyel rakipler:

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Roma
Manchester United
Porto
Rangers
Eintracht Frankfurt
Tottenham
Lazio
Real Sociedad
AZ Alkmaar
Olympiakos
Lyon
Union SG
Dynamo Kiev
Malmö
Athletic Bilbao
Hoffenheim
Nice
Twente
Karabağ
Midtjylland
Bodo/Glimt
Slavia Prag
Rigas
Elfsborg
Ludogorets
Ajax
Anderlecht
FCSB
Viktoria Plzen
Ferencvaros
Braga
PAOK
Maccabi Tel Aviv

Galatasaray1

Grup Aşamasında Ne Zaman Maçlar Oynanacak?

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının ilk maçı 25-26 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak. Son maçlar ise 30 Ocak 2025 tarihinde oynanacak. Grup aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Diğer 8 takım ise 9 ila 24. sırada yer alan ekipler arasındaki play-off maçlarının sonucunda belirlenecek.

Editör: Havva Andırır