Elif Karaaslan Kimdir? Skandalın Bütün Detayları Elif Karaaslan Kimdir? Skandalın Bütün Detayları

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öne sürüldü. Gülen’in yaşamı ve biyografisi merak konusu oldu. Fethullah Gülen'in ölüm haberiyle birlikte, ölüm sebebi ve hastalığı da araştırılmaya başlandı. Peki, Fethullah Gülen kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti?

Feto 61

Fethullah Gülen kimdir, nerelidir?

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941 tarihinde Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdu. Dini eğitimine küçük yaşlarda başlayan Gülen, çeşitli medreselerde eğitim aldı. 1960’lı yıllarda vaiz olarak görev yapmaya başlayan Gülen, bu süreçte çevresine topladığı kişilerle cemaat yapısını oluşturdu. 1990'lı yılların sonuna kadar Türkiye’de aktif olarak faaliyetlerde bulunan Gülen, özellikle eğitim, medya ve iş dünyasında etkili oldu. 28 Şubat süreci sonrası, hakkında açılan davalar nedeniyle 1999 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD’ye gitti ve hayatının geri kalanını Pensilvanya’da sürdürdü.

Fetö

Fethullah Gülen ne zaman öldü?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, 20 Ekim 2024 tarihinde ABD'nin Pensilvanya eyaletinde hayatını kaybetti. Gülen'in ölüm haberi, FETÖ'ye yakın kaynaklar ve internet siteleri tarafından duyuruldu. Gülen'in ölüm nedeni hakkında kesin bilgi verilmezken, uzun süredir çeşitli sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Yapılan duyurularda, Gülen’in vefatının ardından defin işlemleriyle ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Fetöö122548855

Fethullah Gülen neden öldü, hastalığı neydi?

Fethullah Gülen’in ölümüne ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak uzun yıllar çeşitli sağlık problemleriyle mücadele ettiği biliniyordu. Özellikle son dönemlerinde sağlık durumu giderek kötüleşmiş ve hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti. Gülen, hayatının son yıllarını ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında geçirdi. Ömrünün büyük bir kısmını ABD'de geçiren Gülen, Türkiye’deki darbe girişimi ve diğer suçlamalarla ilgili davalarda yargılanmaktaydı.

Fethullah Gulen Oldu Mu Feto Gulen Awok Cover

Fethullah Gülen hangi suçlamalarla itham ediliyordu?

Gülen, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin bir numaralı sorumlusu olarak suçlandı. Hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "casusluk", "Cumhurbaşkanına suikast girişimi" ve "devletin güvenliğine yönelik gizli bilgileri elde etme" gibi çok sayıda ciddi suçlamalar bulunuyordu. ABD'ye yapılan iade talepleri ise sonuçsuz kalmıştı.

Editör: Murat Serdar Yıldız