Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’deki atama kararıyla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden affı kabul edilerek yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Bu değişiklikle birlikte, Kemal Memişoğlu’nun kariyeri ve geçmişi kamuoyunun gündemine geldi. Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Kimdir, aslen nereli kaç yaşında ne mezunu?

Kemal Memişoğlu Kimdir Kaç Yaşında Aslen Nereli Ne Mezunu?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon’da doğmuş olup aslen Rizelidir. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Memişoğlu, 1990 yılında mezun oldu. Genel cerrahi uzmanlığını ise 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldı.

Kemal Memişoğlu88

Kemal Memişoğlu Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Memişoğlu, kariyerine 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde devam etti. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda başasistan olarak görev aldı. Aynı yılın sonunda PTT Hastanesi’ne başhekim olarak atandı.

Ediz Ün kimdir? CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün aslen nereli, kaç yaşında ve evli mi? Ediz Ün kimdir? CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün aslen nereli, kaç yaşında ve evli mi?

Kemal Memişoğlu4747

2007 yılında Beykent Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans yapmaya başlayan Memişoğlu, bu eğitimini 2009 yılında tamamladı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürüttü. 2008 yılında genel cerrahi doçenti unvanını aldı. 2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü.

Kemal Memişoğlu47447

Kemal Memişoğlu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Dönemi

Prof. Dr. Memişoğlu, 2014-2016 yılları arasında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 6 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanarak bu görevi devraldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve modernizasyonu adına birçok projede yer aldı.

Kemal Memişoğlu585

Kemal Memişoğlu Evli mi Kaç Çocuğu Var?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makaleye sahiptir. Akademik alanda önemli katkılar sağlayan Memişoğlu, genel cerrahi alanında uzmanlık ve eğitim konularında birçok çalışmaya imza atmıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Memişoğlu, aile yaşamını da akademik ve mesleki kariyerine paralel olarak sürdürmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız