Ev kira artışlarıyla ilgili merakla beklenen gelişmeler sonunda netlik kazanmaya başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalar, kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının bu yıl sonunda sona erebileceğini işaret ediyor. Konuyla ilgili olarak vatandaşlar ve emlak sektörü temsilcileri büyük bir ilgiyle gelişmeleri takip ediyor.

Kademeli Emeklilik Sistemi İle Emeklilik Yaşı Kaç Oldu? 1999 Sonrası Sigortalılar İçin Yeni Düzenleme Neler Getiriyor? Kademeli Emeklilik Sistemi İle Emeklilik Yaşı Kaç Oldu? 1999 Sonrası Sigortalılar İçin Yeni Düzenleme Neler Getiriyor?

Mehmet Şimşek'in Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının devam etmeyeceğini belirtmişti. Şimşek, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum."

Takvim Ne Zaman Sonlanacak?

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 sınırının ne zaman sonlanacağı konusu, piyasada belirsizlik yaratmış durumda. Temmuz 2024'e kadar sürecek olan bu düzenleme sürecinde, yeni bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı ve sınırın kaldırılıp kaldırılmayacağı merakla bekleniyor. Emlak sektörü, bu konuda yapılacak herhangi bir değişikliğin piyasaya etkilerini değerlendiriyor ve bu süreçte güncellemeleri yakından izliyor.
 

Editör: Havva Andırır