Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 turnuvasında grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.

Grup Maçları Sonrası Tur Atlayan Takımlar

A Grubu'nda Almanya ve İsviçre, B Grubu'nda İspanya ve İtalya, C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka, D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, E Grubu'nda Romanya ve Belçika, F Grubu'nda ise Portekiz ve Türkiye, gruplarında ilk 2 sırada yer alarak son 16 turuna yükseldiler. Slovenya, Hollanda, Slovakya ve Gürcistan ise en iyi 4 grup üçüncüsü olarak tur atladı.

Türkiye'nin Son 16 Turu Rakibi: Avusturya

Turnuvada F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya'nın rakibi oldu. F Grubu'na 3-1'lik Gürcistan galibiyetiyle başlayan milliler, ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Gruptaki son maçında Çekya'yı 2-1 yenen Türkiye, topladığı 6 puanla grubunu 2. sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar, son 16 turunda D Grubu lideri Avusturya ile Leipzig Stadı'nda karşılaşacak.

Son 16 Turu Eşleşmeleri ve Maç Programı

29 Haziran Cumartesi:

  • 19.00 İsviçre-İtalya (Berlin Olimpiyat Stadı)
  • 22.00 Almanya-Danimarka (BVB Stadı)

30 Haziran Pazar:

  • 19.00 İngiltere-Slovakya (AufSchalke Arena)
  • 22.00 İspanya-Gürcistan (Köln Stadı)

1 Temmuz Pazartesi:

Atletico Madrid - Leipzig maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Atletico Madrid - Leipzig maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid - Leipzig maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Atletico Madrid - Leipzig maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Şampiyonlar Ligi
  • 19.00 Fransa-Belçika (Düsseldorf Arena)
  • 22.00 Portekiz-Slovenya (Frankfurt Arena)

2 Temmuz Salı:

  • 19.00 Romanya-Hollanda (Münih Futbol Arena)
  • 22.00 Avusturya-Türkiye (Leipzig Stadı)

Türkiye'nin Hedefi Çeyrek Final

Ay-yıldızlı ekibimiz, güçlü rakibi Avusturya karşısında sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak. Milli Takımımız, çeyrek final yolunda önemli bir adım atmak ve EURO 2024'te yoluna devam etmek istiyor. Tüm Türkiye, bu kritik karşılaşmada milli takımımıza başarılar diliyor.

Son 16 turu maçlarının tamamı tek maç üzerinden oynanacak ve kazanan takımlar çeyrek finalist olacak. Turnuvanın bu heyecan dolu aşamasında milli takımımıza destek olmak için ekran başında yerimizi alalım.

Editör: Zeliha YAKUT