Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan dorukta! Son 16 turunda Romanya ve Hollanda takımları karşı karşıya gelecek. Romanya, E Grubu'nda aldığı 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle adını son 16'ya yazdırırken, Hollanda ise D Grubu'nu en iyi üçüncü olarak geçerek bu aşamaya geldi.

Maç Tarihi, Saati ve Hakem Bilgileri

Münih Futbol Arena'da oynanacak olan Romanya - Hollanda maçı, 2 Temmuz Salı günü saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmanın hakemi Alman Felix Zwayer olacak. Maç, Türkiye'de TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Mike Tyson - Jake Paul boks maçı ne zaman, nerede hangi tarihte? Ertelenen Mike Tyson - Jake Paul maçı kuralları ne? Mike Tyson - Jake Paul boks maçı ne zaman, nerede hangi tarihte? Ertelenen Mike Tyson - Jake Paul maçı kuralları ne?

İlk 11'ler ve Önemli Detaylar

Romanya'nın kadrosunda kart cezası nedeniyle Nicusor Bancu yer alamayacak. Hollanda'da ise Jerdy Schouten ve Joey Veerman sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Romanya'da gözler Süper Lig'de forma giyen Florin Nita, Deian Sorescu, Denis Draguş ve Alexandru Cicaldau gibi oyuncular üzerinde olacak.

Maç Öncesi İstatistikler ve Geçmiş Karşılaşmalar

Romanya ile Hollanda arasındaki rekabette Hollanda önemli bir üstünlük kurdu. İki takım arasında oynanan 14 maçın 10'unu Hollanda kazandı, sadece 1 maç Romanya galibiyetiyle sonuçlandı. İki takım arasındaki son karşılaşma 2007'de Romanya'nın lehine 1-0 sonuçlanmıştı.

Romanya'nın Türkiye Bağlantısı

Romanya Milli Takımı'nda Türkiye Süper Lig'i tanıyan ve burada oynamış olan oyuncular da bulunuyor. Gaziantep FK'de forma giyen Florin Nita, Konyaspor'dan Alexandru Cicaldau ve diğer oyuncular, Türk futbolseverlerin tanıdığı isimler arasında yer alıyor.

Editör: Havva Andırır