2024 Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı, çeyrek final mücadeleleriyle devam ediyor. Bu akşam Düsseldorf Stadı'nda oynanacak olan maçta İngiltere ile İsviçre karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak müsabaka, İtalyan hakem Daniele Orsato'nun yönetiminde gerçekleşecek ve TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İngiltere ve İsviçre'nin Çeyrek Finale Yolculuğu

İngiltere, C Grubu'nda mücadele ettiği EURO 2024'e 3 maç sonunda 5 puanla lider olarak son 16 turuna yükseldi. Slovakya ile oynanan maçta uzatmalarda buldukları golle galip gelen İngilizler, çeyrek finale yükselmeyi başardı. Öte yandan İsviçre, ev sahibi Almanya'nın yer aldığı A Grubu'nda 5 puanla ikinci sırayı elde ederek son 16 turuna çıktı. İtalya'yı 2-0 mağlup eden İsviçre, çeyrek finale adını yazdırdı ve turnuvadaki iddiasını sürdürüyor.

Tarihsel Rekabet ve Beklentiler

İngiltere ile İsviçre arasındaki rekabette İngilizlerin üstünlüğü öne çıkıyor. Daha önce oynanan 27 karşılaşmanın 18'ini kazanan İngiltere, 6 maçta berabere kalırken İsviçre ise sadece 3 kez galip gelebildi. İngiltere'nin 59 golüne karşılık İsviçre 20 golle yanıt verdi.

Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Oyuncu Durumları ve Muhtemel 11'ler

Maç öncesinde İngiltere'de Marc Guehi cezalı durumda bulunuyor ve bu maçta forma giyemeyecek. Diğer oyuncular ise kart ceza sınırında bulunuyor. İsviçre cephesinde ise Freuler, Ndoye, Rodriguez, Sierro ve Xhaka, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan muhtemel 11'ler ise şu şekilde:

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Konsa, Shaw, Mainoo, Rice, Saka, Bellingham, Foden, Kane

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Ndoye, Embolo

Bu akşamki çeyrek final maçı, hangi takımın yarı finale yükseleceğini belirleyecek kritik bir karşılaşma olacak. İngiltere'nin güçlü kadrosuyla mı yoksa İsviçre'nin sürpriz yaparak mı yarı finale çıkacağı merakla bekleniyor.

Editör: Havva Andırır