SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler? SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yeni doğal gaz tarifelerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. BOTAŞ tarafından duyurulan zamlarla ilgili yapılan açıklamada, doğal gaz fiyatlarındaki artışın tüketiciler üzerindeki etkisi detaylandırıldı.

Doğal Gaz Fiyatlarındaki Artış Ne Kadar?

EPDK’nın açıklamasına göre, doğal gaz alım bedelindeki yüzde 38 oranındaki artış, Türkiye genelinde konut fiyatlarını ortalama yüzde 24,4 oranında artırmıştır. Buna göre, 1 metreküp doğal gazın fiyatı nihai olarak 7,6 TL’den 9,4 TL’ye çıkmıştır.

Serbest Tüketiciler İçin Fiyatlar Ne Kadar Yükseldi?

Yıllık tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketiciler için ise doğal gaz satış fiyatında Türkiye genelinde ortalama yüzde 28,7 oranında bir artış yaşanmıştır. Bu tüketiciler için 1 metreküp doğal gazın fiyatı, nihai olarak 11,8 TL’den 15,2 TL’ye yükselmiştir.

Zamların Tüketici Üzerindeki Etkisi Nedir?

Yapılan zamlar, konut ve ticari tüketicilerin faturalarında belirgin bir artışa yol açacaktır. EPDK tarafından yapılan açıklamada, zamların enerji sistemindeki diğer unsurlar ve vergilerle birlikte nihai faturaya yansıdığı ifade edilmiştir.

Editör: Havva Andırır