ALES/3 2024 Başvuru ve Sınav Tarihleri: ÖSYM Takvimine Göre ALES/3 Sınavı Ne Zaman Gerçekleşecek ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? ALES/3 2024 Başvuru ve Sınav Tarihleri: ÖSYM Takvimine Göre ALES/3 Sınavı Ne Zaman Gerçekleşecek ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) süreci adaylar ve kamu personeli adayları için önemli bir dönemi geride bıraktı. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak ve atama taban tavan puanları nasıl belirlendi? İşte detaylar:

EKPSS Sonuçları ve Tercih Süreci

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen EKPSS sınavının sonuçları 23 Mayıs'ta erişime açıldı. Bu sonuçlara göre adaylar, kamu kurumlarındaki engelli kontenjanları için tercihlerini yapma sürecine girdi.

Tercih Kılavuzu ve İşleyiş

EKPSS tercihleri için ÖSYM tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tercih kılavuzu hazırlanacak. Ancak kılavuzun henüz yayımlanmadığı belirtiliyor. Adaylar, tercihlerini nasıl yapacaklarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmî internet sitesini takip etmeye devam ediyorlar.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

2024 EKPSS tercih tarihleri için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak tercih sürecinin ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirileceği belirtiliyor. Adaylar, tercih tarihlerinin netleşmesini bekliyorlar.

Atama Taban ve Tavan Puanları

ÖSYM, 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin atama taban ve tavan puanlarını da kamuoyuyla paylaştı. Bu puanlar, adayların hangi kadrolara atanabileceklerini belirlemekte kullanılan önemli kriterler arasında yer alıyor. Puanlar hakkında daha detaylı bilgiye ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.
 

Editör: Havva Andırır