Suriye sınırında makam aracıyla insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan ve emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın Detayları ve İddialar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Tuğgeneral Çokay'ın makam aracıyla birlikte emir astsubayı ve koruma personeliyle birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Bu bilgi üzerine başlatılan inceleme sonucunda, adli süreç devreye girdi ve Tuğgeneral Çokay ile birlikte olaya karışan diğer kişiler gözaltına alındı.

MHP Kocaeli İl Başkanı Nuri Demirbaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Nuri Demirbaş neden istifa etti? MHP Kocaeli İl Başkanı Nuri Demirbaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Nuri Demirbaş neden istifa etti?

MSB'nin Açıklaması ve İşlemler

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, olayın detayları hakkında kamuoyunu bilgilendirirken, "Suriye'de görevli bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı eylemi gerçekleştirdiği" bilgisini doğruladı. Aktürk, adli ve idari süreçlerin birbiriyle bağlantılı olarak yürütüldüğünü ve gelişmelere göre işlemlerin devam edeceğini belirtti.

Adli Süreç ve Tutuklama Kararı

Gözaltına alınan Tuğgeneral Çokay, Ankara'da yapılan işlemlerin ardından Akçakale Savcılığı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanma kararı verilen Çokay, cezaevine gönderilerek yargı süreci başlatıldı.

Editör: Havva Andırır