Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında evli mi, ne mezunu? Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında evli mi, ne mezunu?

Son dönemde emeklilerin yerleşim tercihleri merak konusu oldu. Sakin ve huzurlu bir yaşam arayışı, birçok emekli vatandaşı Türkiye’nin çeşitli ilçelerine yönlendirmiş durumda. İşte emekli vatandaşların en çok tercih ettiği ilçeler ve sıralama...

Emekliler Hangi İlçelere Yerleşiyor?

Emeklilerin göç ettiği ilçeler arasında ilk sırayı hangi bölge alıyor? Türkiye genelinde yapılan araştırmalar, emekli vatandaşların en çok tercih ettiği ilçeleri ortaya koydu. Şehirlerin huzurlu atmosferi, doğal güzellikleri ve yaşam kalitesi emekliler için belirleyici faktörler arasında yer alıyor.

İlk Sırada Hangi İlçe Var?

Listeye göre, emeklilerin en fazla tercih ettiği ilçe Sakarya'nın Sapanca ilçesi oldu. Sapanca'nın sunduğu doğa ile iç içe yaşam ve huzurlu ortam, emeklilerin dikkatini çekmiş durumda. Bu ilçeyi sırasıyla Mersin’in Erdemli ve Silifke ilçeleri takip ediyor. Emekliler, bu bölgelerin sunduğu uygun yaşam koşulları ve doğal güzellikleri nedeniyle bu ilçeleri tercih ediyor.

İlçeler ve Sıralama

İşte emekliler tarafından en çok tercih edilen ilçeler:

Çanakkale - Gökçeada, Bozcaada, Assos (Behramkale)
Balıkesir - Ayvalık, Edremit, Gönen
İzmir - Urla, Çeşme, Seferihisar
Sakarya - Sapanca
Mersin - Erdemli, Silifke
Bursa - Mudanya, Gemlik
Denizli - Pamukkale
Aydın - Kuşadası , Didim
Antalya - Kaş , Alanya , Kemer

SapancaMersin-1Ilceler4ÇanakkaleAyvalık

Editör: Havva Andırır