TÜİK TEFE-TÜFE HABERİ SON DAKİKA: TÜİK TEFE-TÜFE 2024 Ağustos ayı enflasyon oranı rakamları ne zaman, hangi tarihte, saat kaçta açıklanacak? TÜİK TEFE-TÜFE HABERİ SON DAKİKA: TÜİK TEFE-TÜFE 2024 Ağustos ayı enflasyon oranı rakamları ne zaman, hangi tarihte, saat kaçta açıklanacak?

2024 yılında emekli maaşlarının artırılmasını içeren kanun teklifinin TBMM'ye sunulmasıyla birlikte, dul ve yetim aylığı da gözler önüne geldi. Yapılan düzenlemeyle en düşük emekli aylığının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılması, dolayısıyla dul ve yetim aylıklarında da artış sağlanacak.

Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

Dul ve yetim aylığı, ölen sigortalıdan dolayı yüzde 50 hisseyle alınan bir hak olup, önceki düzenlemeyle 5 bin TL olan aylık tutar, yeni düzenlemeyle birlikte 6 bin 250 TL'ye yükselecek. Bu artış, ailelerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

Ödeme Tarihleri ve Düzenlemeler

Dul ve yetim aylığı ödemeleri, her ayın belirli günlerinde gerçekleştirilmektedir. Yeni düzenleme kapsamında artan aylıklar, Temmuz ayının sonlarına doğru hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Kanun Teklifi ve Amaçları

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, vergi kanunlarında ve diğer kanunlarda yapılacak değişiklikleri içeren teklifte, emeklilere yönelik yapılan düzenlemelerin yanı sıra, vergi adaletinin güçlendirilmesi ve kayıt dışılıkla mücadelenin desteklenmesi hedefleniyor. Bu düzenlemelerin ülke ekonomisi ve vatandaşlar için olumlu etkiler sağlaması amaçlanıyor.

Editör: Havva Andırır