Elizabeth Woolridge Grant, sahne adı Lana Del Rey Kimdir? kariyeri ve hayatı işte detaylar...

Elizabeth Woolridge Grant Kimdir? Kaç Yaşında?

Elizabeth Woolridge Grant, 21 Haziran 1985 tarihinde New York'ta doğmuş Amerikalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Sahne adıyla Lana Del Rey olarak tanınan sanatçı, müzik kariyerine genç yaşta başlamıştır. 15 yaşında New York’taki kulüplerde sahne almaya başlayan Del Rey, 22 yaşında 5 Points Records ile anlaşarak müzik dünyasında adım atmıştır. İlk albümünü Haziran 2010'da "Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant" adıyla yayımlamıştır. Ardından, "Video Games" adlı single'ı büyük ilgi görmüş ve bu başarı onun kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

İkinci stüdyo albümü "Born To Die"yı Ocak 2012'de yayımlayan Lana Del Rey, dünya çapında büyük bir başarı yakalamış ve albüm 2012 yılının en çok satan albümleri arasında yer almıştır. Albümün başarısının ardından "Paradise" EP'si ve "Born To Die: The Paradise Edition" albümü ile müzik kariyerini sürdürmüştür. Bugüne kadar birçok albüm, EP ve single ile müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Lana Del Rey’in Kaç Şarkısı Var?

Lana Del Rey’in diskografisi, birçok albüm, EP, single ve müzik videosu içermektedir. Şu ana kadar yayımladığı stüdyo albümleri şunlardır:

Lana Del Ray (2010)
Born to Die (2012)
Ultraviolence (2014)
Honeymoon (2015)
Lust For Life (2017)
Norman Fucking Rockwell! (2019)
Chemtrails over the Country Club (2021)
Blue Banisters (2021)
Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd (2023)
Lasso (2024)

EP'leri ise:

Sirens (2006)
Kill Kill (2008)
Lana Del Rey (2012)
Paradise (2012)

Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne? Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne?

Lana Del Rey’in müzik kariyerinde, sekiz stüdyo albümü, dört EP, yedi single ve on üç müzik videosu bulunmaktadır. Sanatçı, bugüne kadar birçok tur ve festivalde de sahne almıştır. Bu detaylar, Lana Del Rey’in müzik kariyerindeki geniş yelpazeyi ve başarısını yansıtmaktadır.

Editör: Havva Andırır