Avustralya hükümeti, elektronik sigara satışını kısıtlamaya yönelik önemli adımlar atıyor. Yeni yasa tasarısına göre, ülke genelinde eczaneler dışında elektronik sigara satışı tamamen yasaklanacak. Tasarı, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve Avustralya'yı elektronik sigarayı yasaklayan ilk ülke konumuna getirecek.

Avustralya Elektronik Sigara Satışını Yasaklıyor

Yeni düzenleme ile birlikte, yetişkinlerin sadece eczanelerden elektronik sigara satın alabilmesine izin verilecek. Ancak 18 yaşından küçüklerin bu ürünlere erişimi, yalnızca bir doktor reçetesi ile mümkün olacak. Hükümet, bu adımın temel amacının, genç nüfus arasında nikotin bağımlılığını önlemek olduğunu vurguluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı?

Neden Yasak Gerekliliği?

Hükümet yetkilileri, elektronik sigara kullanımının gençler arasında hızla yayıldığını ve bu durumun uzun vadeli sağlık risklerine yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, elektronik sigara kullanımının bağımlılık yapıcı etkilerine dikkat çekilerek, gelecekte nikotin bağımlısı bir neslin oluşabileceği uyarısında bulunuluyor.

Editör: Havva Andırır