AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti? AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşımda bulundu. X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan’ı Hamas'ı desteklemekle suçlayan Katz, Türkiye'nin özgür dünyanın duruşuna karşı bir diktatörlüğe dönüştüğünü belirtti. Katz, Türkiye'nin Instagram'a erişim engeli getirdiğini, spor yayınlarını kestiğini ve Türkiye’nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ettiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılara yıllık 6 milyar dolar zarar verdiğini öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu'ndan Cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Israel Katz'ın açıklamasına karşılık verdi. İmamoğlu, Katz'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini belirterek, açıklamayı kendisine aynen iade ettiğini ifade etti. İmamoğlu, demokrasiyi ve hukuku elinde on binlerce çocuğun kanı olanlardan öğrenmeyeceklerini vurgulayarak, Filistin’in özgürlüğü için umutlu olduklarını belirtti.

Untitled 2024 08 02T231243.048

Editör: Havva Andırır