Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı mı Olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı, yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığıyla anılmaya başladı. İmamoğlu hakkında gündeme gelen siyasi yasak iddialarının ardından, CHP yönetimi ile bir görüşme yaptığı ve "Beni cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayın" dediği iddia edildi. Bu iddiayı ortaya atan ve teyit ettiğini belirten gazeteci İsmail Küçükkaya, gelişmeleri Halk TV’de yaptığı bir programda kamuoyuyla paylaştı.

İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne? İsrail Türkiye'ye saldıracak diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Kimdir? Yiğit Bulut Kaç Yaşında, Nereli? Yiğit Bulut'un Mesleği Ne?

Ekrem İmamoğlu-1

İmamoğlu'nun Adaylık Talebi Ne Zaman Gündeme Geldi?

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu'nun CHP genel merkeziyle gerçekleştirdiği toplantıda, cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik taleplerini dile getirdiğini aktardı. Küçükkaya, bu iddianın iki ayrı kaynaktan doğrulandığını belirterek, İmamoğlu’nun “CHP beni cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etsin” dediğini iddia etti. Özellikle İmamoğlu'nun istinafta kararın onaylanması halinde adaylığının açıklanmasının caydırıcı bir etki yaratabileceğini düşündüğünü söylediği öne sürüldü.

İsmail Küçükkaya İmamoğlu'nun Talebini Nasıl Yorumladı?

İsmail Küçükkaya, bu iddiaları açıklarken kişisel görüşlerini de paylaştı. Küçükkaya, İmamoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması" talebini doğru bir strateji olarak görmediğini belirtti. İmamoğlu'nun bu talebinin erken olduğunu düşünen Küçükkaya, seçim tarihi ve aday belirleme sürecinin belirsizliğine vurgu yaptı. "CHP'nin, İmamoğlu’nu şimdiden aday olarak ilan etmesi doğru olmaz" yorumunu yaptı.

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışmaları Nasıl Gelişecek?

Ekrem İmamoğlu hakkında istinafta verilecek karar merakla beklenirken, olası siyasi yasak ve cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları CHP içerisinde ve kamuoyunda farklı yankılar bulmaya devam ediyor. Gözler, CHP yönetiminin bu iddialara vereceği yanıtta ve İmamoğlu'nun siyasi geleceğinde olacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız