Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dijital dönüşümünde önemli bir adım daha attıklarını duyurdu. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle birlikte artık elektronik mühürler de resmi evrak güvenliğini artırmak için kullanılacak. Peki, yeni dönemde elektronik mühürler nasıl kullanılacak ve ne gibi avantajlar sağlayacak?

Altyapı Hazır: Elektronik Mühürler Kullanıma Sunuldu

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'de elektronik mühürlerin kullanıma hazır hale getirildiği belirtildi. Bu yeni uygulama ile kamu işlemleri dijitalleşecek ve bürokratik süreçler hızlanacak.

Resmi Evrak Güvenliğini Artırıyor: Elektronik Mühürün Önemi

Elektronik imza gibi gerçek kişilere verilen elektronik mühürler ise tüzel kişiliklere, yani şirketlere, kuruluşlara ve kamu kurumlarına sağlanacak. Bu mühürler, belgelerin kaynağını ve bütünlüğünü koruyarak resmi evrakların güvenliğini artıracak.

E Mühür12

Tasarruf ve Çevre Dostu Bir Yaklaşım

Bakan Uraloğlu, elektronik mühürlerin kullanılmasıyla zamandan, kâğıttan ve diğer maliyetlerden tasarruf sağlanacağını vurguladı. Ayrıca, bu yeni teknolojiyle çevre dostu bir yaklaşım benimsenerek kağıt kullanımı azaltılacak.

ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 16 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 16 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

ESHS'lerin Rolü: Elektronik Mühür Hizmet Sağlayıcıları

Türkiye'de faaliyet gösteren 8 adet elektronik sertifika hizmet sağlayıcısının (ESHS) bu düzenlemede önemli bir rol oynayacağını belirten Bakan Uraloğlu, elektronik mühürlerin bu hizmet sağlayıcılar tarafından verileceğini açıkladı.

Geleceğe Yönelik Adım: Elektronik Mühürlerin Kullanımı

Teknolojik gelişmelerle paralel olarak, elektronik imzaların ve mühürlerin kullanılması belgelendirme süreçlerindeki güvenlik ve şeffaflığı artıracak. Bu yeni düzenleme ile Türkiye, dijital dönüşümdeki kararlı adımlarını sürdürüyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız