Seçmen Kaydı Sorgulama: YSK ve e-Devlet Üzerinden TC Kimlik Numarası ile Nasıl Yapılır?

Yerel seçimlere sayılı günler kala, vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama ekranını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve e-Devlet üzerinden aktif bir şekilde kullanıyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi, seçmenler "Nerede oy kullanacağım?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, seçmen kaydı sorgulama ekranları ve seçimle ilgili detaylar:

2461914

YSK Seçmen Sorgulama Ekranı:

YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama işlemi oldukça basittir. Vatandaşlar, YSK Seçmen Sorgulama Ekranı üzerinden TC Kimlik Numarası ve Seri No bilgilerini girerek nerede oy kullanacaklarını öğrenebilirler.

2461917

e-Devlet Üzerinden Seçmen Sorgulama:

  1. e-Devlet kapısına giriş yapın.
  2. Arama çubuğuna "Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın.
  3. Çıkan sonuçlar arasından Yüksek Seçim Kurulu'nun hizmetini seçin.
  4. Açılan sayfada TC Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapın.
  5. Seçmen bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Thumbs B C 3B833Bcf6De42Bc48360244A2009Ad79

Seçmen Kağıtları Ne Zaman Dağıtılacak?

Yerel seçimlere katılacak olan seçmen kağıtları, 29 Şubat tarihinde dağıtılmaya başlandı. Dağıtım süreci 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Bilgi kağıdı elinde olmayan seçmenler de oy kullanabileceklerdir.

Aile Destek Ödemesi Mayıs 2024 başladı mı, ne zaman yatacak? Aile Destek Ödemesi Mayıs 2024 başladı mı, ne zaman yatacak?

Thumbs B C 5Feaa06A86442Fb0Ff3Beb984B8Eed2D

YSK'dan Açıklama:

YSK Başkanı, Nagihan Karadere'nin sağlık durumu ile ilgili net bir bilgi olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili bir konseyin yapılacağını ve Nagihan'ın durumuna göre bir karar alınacağını belirtti. Konseyin salı ya da çarşamba günü yapılması planlanıyor.

Seçmenler, bu süreçte YSK'nın resmi kanallarını ve e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamaları takip ederek güncel bilgileri alabilirler.