Dünyada birçok bitki Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek özelliklere sahip olsa da, bazıları sadece yaklaşmak bile hayati risk taşır. İşte bunlardan biri de 'Manşinel ağacı (Hippomane mancinella)' olarak bilinen bitkidir.

Manşinel Ağacı Nedir ve Nerede Yetişir?

Manşinel ağacı, Güney Florida, Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyindeki kumlu topraklar ve mangrovlar gibi doğal habitatlarda bulunur. 3 ila 15 metre uzunluğa erişebilen bu ağaç, düz ve açık kahverengi kabuğa sahip uzun dallarıyla tanınır. Yumurta şeklindeki yaprakları ve küçük, pembe çiçekleri vardır. Ancak görüntüsüne aldananlar büyük bir tehlikenin içinde olduklarını fark etmeyebilir.

Ölümcül Zehir İçeriği ve Tehlikeleri

Manşinel ağacı, içerdiği güçlü toksik maddelerle ünlüdür. Ağacın meyveleri yuvarlak, sarı-yeşil renkte olup, tüketildiğinde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Henüz içeriği tam olarak bilinmeyen bu toksik madde, vücuda temas ettiğinde ciddi cilt tahrişlerine yol açar ve hatta alerjik dermatite neden olabilir.

FED Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? PPK Toplantısı Tarihi ve Piyasalar Üzerindeki Etkileri Neler Olacak? FED Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? PPK Toplantısı Tarihi ve Piyasalar Üzerindeki Etkileri Neler Olacak?

Tehlikeleri Nelerdir?

Manşinel ağacının beyaz özsuyu, deri üzerinde yanma, kabarma ve su dolu kabarcıklar oluşturabilir. Ağacın yakıldığı durumlarda ise dumanı gözleri kör edebilir. Bu nedenle, ağacın etrafında dolaşırken bile dikkatli olunması gerekmektedir.

Editör: Havva Andırır