Para ve emtia piyasaları, ABD’deki gelişmeleri dikkatle takip etmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed), geçtiğimiz haftalarda politika faizini sabit tutma kararı aldı. Son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle birlikte piyasalarda moral artışı yaşandı.

Eski Fed Yetkilisinden Faiz İndirimi Mesajı

Eski St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard, ABD'nin para politikasındaki gevşeme hızının yavaş olmasını beklediğini, ancak son enflasyon verilerinin Eylül ayında faiz indirimi için umut uyandırdığını belirtti.

FED Faiz Kararı 2024 Eylül Ayında Ne Zaman Açıklanacak? Amerikan Merkez Bankası’nın Kararı Altın Fiyatlarına Nasıl Yansıyacak? FED Faiz Kararı 2024 Eylül Ayında Ne Zaman Açıklanacak? Amerikan Merkez Bankası’nın Kararı Altın Fiyatlarına Nasıl Yansıyacak?

Altın Fiyatlarında Dalgalanma

Hafta genelinde pozitif bir seyir izleyen ons altın fiyatı, cuma günü 2368 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu artış, gram altın fiyatını yurt içinde 2503 liraya taşıdı. Ancak cuma akşamı ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte ons altında satışlar derinleşti ve 2316 dolar seviyesine kadar geriledi. Haftayı 2322 dolardan kapatan ons altın, gram altın fiyatını 2444 liraya çekti. Gram altın, hafta sonunda 2450 liradan işlem gördü.

Altında Geri Çekilmenin Nedeni

Haftanın son işlem günlerinde doların küresel çapta güçlenmesi, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Dolar endeksi, cuma günü 105.915 seviyesine kadar yükseldi. Dolar endeksindeki bu toparlanma, değerli metal olan altının fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Piyasalardaki gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar, altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalara dikkat etmeli ve piyasaların seyrini göz önünde bulundurmalıdır.

Editör: Zeliha YAKUT