Dolandırıcılar, yaklaşan seçimleri fırsat bilerek yeni taktikler geliştirmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi sayfasını görsel olarak taklit eden dolandırıcılar, "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajıyla, içinde virüs barındıran sorgulama linki gönderiyor. Uzmanlar, YSK'nın kesin listelerin açıklanmasının ardından herhangi bir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini vurgulayarak, bu tür mesajlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuyor.

1328882

Dolandırıcılar, vatandaşlara mail ve SMS aracılığıyla ulaşarak, sahte partilerin ve YSK'nın web sitelerini kullanıyor. Sabah gazetesine göre, dolandırıcılar "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajı veya maili atarak, Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti sayfasını birebir kopyalıyor ve bu sahte link üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor. Bu süreçte vatandaşlardan iletişim bilgileri gibi kişisel verileri talep ediliyor.

Nww D I Y Qezk G D D09V2 D X Lw

Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş Kimdir nereli Nerde Şehit oldu? Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş Kimdir nereli Nerde Şehit oldu?

Uzmanlar, şüpheli linklerin açılmaması konusunda uyarıda bulunuyor ve kesin listelerin açıklanmasının ardından seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini hatırlatıyor. Seçmenler, YSK'nın resmi internet sitesi, e-devlet, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını kontrol edebilirler.

Dijitalleşme ile birlikte dolandırıcıların kullandığı yöntemlerin de evrim geçirdiği belirtiliyor. YSK'nın seçmen kağıdı, araç satışı, sağlık sonuçları ve internet alışverişleri gibi birçok veri kaynağı, dolandırıcıların hedefi haline gelebiliyor. Dolandırıcılar, sadece SMS ile değil aynı zamanda aramalarla da benzer taktikleri kullanarak, seçmenleri kandırmaya çalışıyor. Özellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalara karşı da dikkatli olunması gerekiyor. YSK, resmi olmayan iletişim yollarından gelen bilgilere itibar edilmemesi konusunda seçmenleri uyarıyor.