Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları, 12. gününe girdi. Kayıp Narin Güran, Kur'an kursundan çıktıktan sonra evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramalara başladı. Ancak sonuç alınamaması üzerine, ailenin başvurusu üzerine güvenlik güçleri ve çeşitli arama ekipleri devreye girdi.

Arama Çalışmalarında Hangi Birimler Görev Alıyor?

Narin Güran’ın bulunması için Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve diğer ilgili birimler bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, aramalara AFAD, sağlık ekipleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinin arama kurtarma ekipleri de destek veriyor. Ekipler, köy ve çevresinde detaylı bir arama yaparak, çeşitli araç ve kişileri sorguladı.

Narin1

Son Görüntüler ve Bulunan Nesneler Nedir?

Narin Güran’ın kaybolduğu gün çekilen okul güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin’in arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğü ve sonra ayrılarak evine yöneldiği görülüyor. Arama çalışmalarında, 22 ve 28 Ağustos tarihlerinde evlerine 3 ve 2 kilometre mesafede bulunan iki çocuk terliği, Narin Güran’a ait olmadığı belirlenerek değerlendirildi. Ayrıca, arama ekibi tarafından bulunan bazı elbise ve bez parçaları, delil olarak alınarak Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli? Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli?

Narin

Arama Çalışmaları Hangi Bölgeye Yoğunlaştı?

Arama çalışmaları, köyün yaklaşık 2 kilometre uzağındaki bölgede yoğunlaştırıldı. Bu bölge, ekili mısır ve buğday tarlalarının bulunduğu bir alanı kapsıyor. Çok sayıda komando ve iz arama köpeğiyle yapılan çalışmalarda, iş makineleri ve diğer ekipmanlarla detaylı bir tarama gerçekleştiriliyor.

Narin3

Aile ve Köydeki Gelişmeler Nelerdir?

Narin Güran’ın kaybolduğu günün ardından aile ve köy halkı, sürekli olarak arama çalışmalarına katılmakta ve bölgedeki güvenlik önlemlerini artırmaktadır. Birçok aile, evlerine güvenlik kameraları takarak olası bilgi akışlarını ve güvenlik durumlarını iyileştirmeye çalışıyor. Baba Arif Güran, sosyal medyada yayımlanan yalan haberlerin acılarını artırdığını belirterek, devlet yetkililerinin yapacağı açıklamaları beklediklerini ifade etti.

Editör: Havva Andırır