Tv yayın akışı 5 Mayıs Pazar 2024 listesi Kanal D, Show TV, Fox TV, ATV, TRT1, TV8 Star TV Bugün hangi diziler var? Tv yayın akışı 5 Mayıs Pazar 2024 listesi Kanal D, Show TV, Fox TV, ATV, TRT1, TV8 Star TV Bugün hangi diziler var?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından dolayı tutuklandı. Ayrıca, şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla da soruşturma başlatıldı ve Polat çifti hakim karşısına çıktı.

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN DURUŞMASI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme' ve 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Polat ailesinin yargılanmasına başlandı ve mahkeme Küçükçekmece Adliyesi'nde görüldü.

DİLAN POLAT'IN DURUŞMADAKİ TAVRI

Duruşma salonuna ağlayarak giren ve eşi Engin Polat'ın elini tutan Dilan Polat, kızı Nida'ya dokunmak istedi, ancak hakim tarafından yasaklandı. Engin Polat, mesleğinin sorulması üzerine 'Serbest meslek' şeklinde cevap verdi ve aylık gelirinin 200 bin lira olduğunu belirtti. Dilan Polat ise aylık gelirinin sorulması üzerine '200 bin lira' yanıtını verdi.

BANU PARLAK DAVASI GELİŞMELERİ

Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtilen iddianamede, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Parlak'a tehdit mesajı gönderdiği ifade edildi. Polat çiftinin, Parlak'ın işyerine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirici olarak planladıkları iddia ediliyor.

SUÇLAMALAR VE CEZALAR

İddianamede şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir'in hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtiliyor. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Ayrıca, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları isteniyor.